Socialinių darbuotojų profesijai Lietuvoje – 20 metų. Tarptautinė konferencija VDU
 
 

Informacija žiniasklaidai
2012 m. rugsėjo 26 d.

Rugsėjo 27–29 d. VDU Socialinio darbo katedra kviečia į tarptautinę mokslinę konferenciją „Socialinis darbas darniai socialinei raidai”, kuri vyks VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28). Konferencija rengiama socialinių darbuotojų profesijos atsiradimo Lietuvoje dvidešimtmečio proga. 1992 metais mokslininkai iš JAV, JAV ir Lietuvos Vyskupų Konferencijos ir Lietuvos Caritas Vytauto Didžiojo universitete inicijavo profesionalių socialinių darbuotojų rengimą, o VDU buvo pradėta įgyvendinti pirmoji Lietuvoje socialinio darbo magistrantūros studijų programa.

Konferencijos metu šalies ir užsienio mokslininkai, politikai, socialinio darbo praktikai diskutuos kaip socialinio darbo profesijai sekasi būti Lietuvos, Europos ir viso pasaulio darnios socialinės raidos partnere ir aktyvia dalyve.

Renginio metu bus keliami aktualūs profesijos vystymo bei darnios visuomenės raidos klausimai: ką galime išmokti žvelgdami ir analizuodami socialinio darbo profesijos kūrimo, profesionalių darbuotojų rengimo ir naujų socialinių paslaugų bei naujų požiūrių, principų įgyvendinimo istoriją? Su kokiais iššūkiais susiduria socialiniai darbuotojai, jų rengėjai, tyrėjai, politikai, žmogaus teisių aktyvistai ir kitų sričių profesionalai, kuriems yra aktualūs darnios žmogaus socialinės raidos tikslai.

Konferencijoje dalyvaus ir pranešimus skaitys tarptautiniu mastu pripažinti socialinio darbo srities mokslininkai iš Suomijos, Švedijos, JAV, Ispanijos, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių.

Konferencijos pranešėjai – žymi Helsinkio universiteto (Suomijos) socialinio darbo profesorė Mirja Satka, atliekanti tyrimus vaikų gerovės, socialinės politikos srityse; David Harrison – Rytų Karolinos universiteto (JAV) socialinio darbo profesorius, turintis didelę patirtį su Rytų Europos šalių socialinio vystymo projektais, vienas iš VDU socialinio darbo magistrantūros studijų programos įgyvendintojų; Norma Wassel – lietuvių kilmės amerikietė, socialinio darbo klinikinės praktikos specialistė, socialinių paslaugų administratorė, Bostono universiteto socialinio darbo ilgametė dėstytoja, viena iš VDU socialinio darbo magistrantūros studijų programos įkūrėjų ir įgyvendintojų, viena iš pirmųjų socialinio darbo inovatyvių paslaugų vystymo seniems ir pagyvenusiems žmonėms Lietuvoje konsultantė; Keith Drury – licencijuotas socialinis darbuotojas, Jungtinės Karalystės socialinių darbuotojų asociacijos tarybos narys, Velso socialinių darbuotojų asociacijos pirmininkas, darbo su šeima krizėje specialistas; Bernd Jansen – ilgametis profesionalus organizacijų vystymo ir profesinių santykių organizacijose konsultantas (Vokietija), profesionalių supervizorių rengimo Lietuvoje pradininkas ir kiti.

Konferencijoje taip pat dalyvaus ir pranešimą skaitys Lietuvos Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.
Renginio metu dalyviai turės puikią progą pasidalinti patirtimi, tyrimų rezultatais ir vykdomomis naujovėmis socialinio vystymo srityje, susipažinti su kitų šalių naujomis idėjomis.

Renginį remia Europos Taryba.

Daugiau informacijos teikia:
VDU Socialinio darbo katedros docentė
Jorūnė Vyšniauskytė-Rimkienė
Tel.: (8 37) 32 78 46, 32 7847
El. paštas: j.rimkiene@sgf.vdu.lt

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt