Iki Pasaulio jaunimo dienų Madride liko 100 dienų
 
 

Artėja 26-osios Pasaulio jaunimo dienos (PJD), Katalikų Bažnyčios didžiausias organizuojamas jaunimo susitikimas su popiežiumi. Šį rugpjūtį PJD vyks Madride, rugpjūčio 16 – 21 d. Susitikimo dalyviai ir organizatoriai jau skaičiuoja paskutines šimtą dienų. Inicijuotas palaimintojo Jono Pauliaus II, vadinamo jaunimo apaštalu, susitikimas vyksta kas trejus metus vis kitoje pasaulio vietoje, kas antrą kartą iškeliaudamas iš Europos į kitą žemyną.

Registruotis - kad ir paskutinę dieną?

PJD Madride organizatoriai pirmą kartą nenustatė dalyvių registracijos pabaigos. Tuo siekė, kad kuo daugiau jaunų žmonių, ypač pačių ispanų, dalyvautų šiame jaunimo susitikime su popiežiumi. Ispanijos vyskupas ... sakė, jog tikisi, jog kiekvienas jaunas užsienietis, atvykęs į dienas vyskupijose, kurios vyksta prieš pat PJD Madride, pakvies bent vieną ispaną vykti „iš paskos“. Organizatoriai ruošiasi priimti iki 2 milijonų dalyvių, nors iki šiol yra užsiregistravę 350 tūkstančių.

Akivaizdu, kad toks didelio renginio organizavimas nežinant tikslaus dalyvių skaičiaus tampa labai sudėtingas, tad organizatoriai prašo registruotis kuo greičiau.

Dalyvaus 1200 lietuvių

Į rugpjūčio mėnesį Madride vyksiančias Pasaulio jaunimo dienas ruošiasi vykti 1200 lietuvių. Dar 21 bus šios tikėjimo šventės savanoris.

Šį kartą lietuvių skaičius, kaip Europoje vykstančiose PJD, yra mažesnis, nes jos vyksta tolimiausiai nuo Lietuvos nutolusioje Ispanijoje. Italijoje 2000 metais ir Vokietijoje 2005 metais dalyvavo 2000 lietuvių. Dauguma jaunųjų piligrimų iš Lietuvos vyks autobusais ir kelionėje praleis šiek tiek daugiau nei dvi savaites.

Dauguma PJD grupių jau užpildytos, tačiau norintys prisijungti vis tiek dar raginami kreiptis į savo vyskupijos jaunimo centrą, kuris padės surasti grupę.

Pasiruošimas – svarbus

Madrido rugpjūčio karštis, milijoninės minios, nakvynė ant žemės, tolima kelionė ir dar nenuspėjami laukiantys nuotykiai reikalauja dalyvių pasiruošimo. Jaunimas susitinka bent kartą per mėnesį ir visų pirma ruošiasi dvasiškai: skaito šiai progai parašytą popiežiaus Benedikto XVI laišką, kalbasi apie lūkesčius, susipažįsta vieni su kitais. Kita svarbi pasiruošimo užduotis – susirinkti reikiamą kelionei sumą, kuri yra apie 1500 litų.

Ne viena jaunimo grupė per įvairias Bažnyčios šventes pardavinėjo pačių iškeptus pyragus ar sausainius, taip pat rankdarbius, verbas per Verbų sekmadienį. Šiuo sumanymu bene pirmieji pasinaudojo Kaišiadorių vyskupijos jaunimo grupė dar kovo pradžioje, Kaziuko mugėje Vilniuje.

Trys pusdieniai – lietuvių katechezei

Rugpjūčio 17-19 d. Madride lietuviai rinksis į katechezes, kurias ves vyskupas Arūnas Poniškaitis ir vyskupas Gintaras Grušas. Pagal numatytą programą, jaunimas diskutuos tikėjimo klausimais, liudys apie savo tikėjimo patirtis, užduos klausimus vyskupams, švęs kartu šv.Mišias lietuvių kalba. Į PJD ruošiasi vykti virš 20 lietuvių kunigų, kurie tvirtina, jog šis jaunimo susitikimas sutvirtina jų pašaukimą.

http://www.jaunimodienos.lt/pjd2011

 

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt