Panevėžyje lankysis garsi ispanų teologė Dolores Aleixandre
 
 

Panevėžyje įsibėgėjo Juozo Miltinio dramos teatro inicijuotas socialinis-kultūrinis projektas „Panevėžys vienija ir taškas“. Gėgužės mėnesio renginių ciklas yra skirtas senatvės ir jaunystės sankirtai. Projekto organizatoriai ragina atidžiau pažvelgti į seną žmogų bei senatvės fenomeną ir prie senatvės kokybės pagerinimo prisidėti konkrečiais darbais. Šia proga J. Miltinio dramos teatras pristatys premjerą – spektaklį „Vyšnia šokolade“ pagal šiuolaikinės suomių dramaturgės Lauros Ruohonen pjesę „Olga“, gegužės 27-tą vyks labdaros akcija „Radastos diena“, kurios metu bus renkamos lėšos Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninei.

Mėnesio renginių kulminacija – Madrido popiežiškojo Comillas universiteto Šventojo Rašto profesorės emeritės Dolores Aleixandre viešnagė Panevėžyje, kurios metu garsi teologė dalyvaus 26 d. 18 val. J. Miltinio dramos teatre vyksiančioje diskusijoje „Vakaro vartai. Senatvė pagal Bibliją“, vakarą moderuos interneto dienraščio „Bernardinai.lt“ vyriausiasis redaktorius Donatas Puslys. Diskusijos metu bus nagrinėjama senatvės tema Šventajame Rašte. Kaip teigia pati Dolores Aleixandre: „Biblija suteikia kitokį požiūrį į laiko tėkmę, kuri nėra suvokiama kaip nuosmukis ir kelias į mirtį, priešingai, laiko tėkmė suvokiama kaip aukštyn link pilnatvės kylantis procesas.“

Dolores Aleixandre yra įvardijama kaip viena iš mėgstamiausių popiežiaus Pranciškaus teologių greta tokių autorių kaip žymus istorikas ir teologas Romano Guardini, kunigas Henri Nouwenas ar kardinolas Francois-Xavieras Nguyenas van Thuanas, kuris 13 metų praleido Vietnamo režimo kalėjimuose. Popiežius D. Aleixandre, garsėjančią savo atvirumu ir humoro jausmu, yra apibūdinęs kaip tą, kuri yra „pakrikštyta ugnimi“.

Pasak Donato Puslio: „Dažnai nutinka taip, kad būtini darbai užgožia tai, kas yra svarbiausia. Tad susitikimas su seserimi Dolores yra puiki galimybė pakalbėti apie svarbiausius šios dienos klausimus ir tai, ką Šventasis Raštas bei Bažnyčia turi mums apie tai pasakyti. Kaip liudija sesers Dolores darbai, Šventasis Raštas nėra tik abstrakčių pasakojimų ir palyginimų rinkinys, nėra tai ir tiesiog istorinis Jėzaus gyvenimo atpasakojimas. Šventasis Raštas kalba mums, esantiems čia ir dabar. Jis ne tik padeda įžvelgti skaudžiausias mūsų traumas ir ligas, tačiau ir yra kelrodis sveikimo, pilnatvės link.“

„Gegužės mėnesį Juozo Miltinio teatras paskelbė jaunystės ir senatvės sankirtos mėnesiu, tad susitikimas su seserimi Dolores yra ir galimybė kalbėti apie skirtingų kartų santykius, apie tai, ko dažnai taip bijo šiandienis jaunystės kulto spaudžiamas žmogus - mokėjimą senti, susitaikymą su savo laikinimu“, - priduria portalo „Bernardinai.lt“ vyriausiasis redaktorius.

Projekto „Panevėžys vienija ir taškas“ organizatoriai prie senatvės temos aktualizavimo taip pat kviečia prisidėti įvairias miesto institucijas ir privataus verslo sektorių, įstaigų vitrinose bei languose iškabinant savo mylimų ir gerbiamų senjorų portretus.

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt