Vilniuje penktadienį prasideda Nacionalinis gailestingumo kongresas
 
 

Gegužės 6–8 dienomis Vilniuje vyks Nacionalinis gailestingumo kongresas – pagrindinis Gailestingumo jubiliejaus renginys, kuriame laukiami tikintieji iš visos Lietuvos. Popiežius Pranciškus į šį renginį atsiunčia Vatikano valstybės sekretorių kardinolą Pietro Parolin, kuris visiems susirinkusiems perduos popiežiaus palaiminimą.

Dauguma kongreso renginių vyks Vilniaus senamiestyje, o pagrindine susibūrimo vieta bus Katedros aikštė. Vilnius šį savaitgalį taps bažnyčia po atviru dangumi.

Apaštalinio nuncijaus Lietuvoje patarėjas mons. Matthew Amponsah-Saamoa akcentuoja, kad Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolin atvyksta popiežiaus vardu sustiprinti tikinčiuosius Lietuvoje ir paskatinti juos padėti vieni kitiems. Popiežiaus pasiuntinys taip pat atveža Šventojo Tėvo palaiminimą.

Arkivyskupas Gintaras Grušas sako, kad yra vilties, jog popiežius atvyks į Lietuvą. Jis teigia, kad daug priklausys nuo dalyvaujančiųjų kongrese: „Šioje šventėje mes galėsime perduoti popiežiui žinią apie mūsų meilę, maldas už jį ir lūkestį kada nors vėl išvysti popiežių Lietuvoje.“

Viena iš kongreso organizatorių Toma Bružaitė teigia: „Kongresas – tai piligriminė kelionė. Žmonės bus kviečiami lankyti vietas, susijusias su Dievo Gailestingumu, nes būtent iš Vilniaus į pasaulį išplito gailestingumo pamaldumas. Piligrimystė yra maldos kelionė, tad visus kviečiame atnešti užrašytus savo maldos prašymus į Katedros aikštę. Šiomis intencijomis melsimės viso renginio metu.“ Toma Bružaitė pakvietė renginyje dalyvauti visus vilniečius ir miesto svečius. Iš anksto užsiregistravusius piligrimus Lietuvos Kariuomenė vaišins kareiviška koše, o vilniečiai jiems atvers duris nakvynei.

Arkivyskupas Gintaras Grušas kviečia visus dalyvauti sekmadienį procesijoje nuo Seimo Rūmų į Katedros aikštę. Procesijoje bus nešamas Gailestingojo Jėzaus paveikslas, nutapytas pagal šv. Faustinos regėjimus Vilniuje. Dienoraštyje Faustina pasakoja regėjusi paveiksle atgyjantį Jėzų, laiminantį visą miestą bei sutraukantį nuodėmės tinklus. Arkivyskupas sako: „Sekmadienio procesijos metu melsime, kad Jėzus išlaisvintų žmones iš nuodėmės pančių, kad savo gailestingumu paliestų ne tik Lietuvos gyventojus, bet ir viso pasaulio žmones.“ Šv. Mišias 13 val. aukos popiežiaus legatas kardinolas Pietro Parolin.

Šeštadienio vakaro koncertu „Aš čia“, vyksiančiu Katedros aikštėje, organizatoriai atkreips dėmesį į žmones, kurie ryžtasi būti Gailestingumo apaštalai ir kasdieniame gyvenime daro gailestingumo darbus patiems skurdžiausiems. Koncerte dainuos projekto „Italijos balsas“ nugalėtoja sesuo Cristina, dalyvaus Jurga Šeduikytė, Mantas Jankavičius, „Saulės kliošas“ ir kiti.
Penktadienio vakarą kongreso dalyviams siūlomi septyni vakaro pasirinkimai nuo koncertų ir kitų muzikinių pramogų iki spektaklių ar piligriminio žygio po Vilnių. Šeštadienio priešpietį vyks net 47 paskaitos, pokalbiai ir diskusijos.

Lietuvos vyskupai Gailestingumo jubiliejui skirtame laiške rašo: „Kviečiame visus dalyvauti Gailestingumo kongrese, vyksiančiame 2016 metais gegužės 6–8 dienomis Vilniuje. Sustiprinsime ryšį su Kristumi, kartu gilinsimės į Dievo gailestingumo slėpinį, viešai liudysime tikėjimą ir dalinsimės su kitais džiaugsmu, kad priklausome Jėzui Kristui, kuriame mums yra apsčiai išlietas Dievo gailestingumas.“

Daugiau informacijos –
Živilė Šeporaitytė, Vilniaus arkivyskupijos kurijos komunikacijos koordinatorė,
tel. 8 646 67 844, el. p.
komunikacija@vilnensis.lt  
www.kongresas.lt  

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt