Rengiamės LJD 2015: Alytuje įvyko dar vieni savanorių mokymai
 
 

2015 m. nuo sausio iki kovo mėnesio vyko aktyvi savanorių į Lietuvos jaunimo dienas 2015 „Kur Jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“ registracija. Jau per pirmąsias savaites savanorių buvo keli šimtai. Pasibaigus registracijai užsiregistravusiųjų buvo perpus daugiau, nei planuota. Visą gegužės mėnesį vyko mažieji savanorių mokymai įvairiose vyskupijose. Savanorių koordinatoriai paruošę programą, iš anksto sutartu laiku, atkeliaudavo į tam tikrą vyskupijos miestą ir susitikdavo su tos vyskupijos savanoriais. Šie mokymai buvo neprivalomi, tačiau juose sudalyvavo daugiau nei 200 jaunimo.

Šį šeštadienį savanoriai iš visos Lietuvos susirinko į Alytaus šv. Benedikto gimnaziją, kurioje vyko savanorių pasiruošimas Lietuvos jaunimo dienoms. Savanoriai buvo džiaugsmingai sutikti koordinatorių komandos, kurie rūpinosi, kad mokymai vyktų sklandžiai.

Visiems pasiryžusiems savanoriauti buvo detaliai pristatyta LJD programa, visa organizatorių komanda. Kviestinis svečias Edvinas Dauknys pasidalino apie savo patirtį savanoriaujant anksčiau vykusiose LJD, bei Argentinoje. Atskleisdamas ir džiaugsmingas, ir skaudžias akimirkas jis drąsino kiekvieną savanorį nebijoti iššūkių ir visuomet būti džiaugsmo nešėjais. Papietavus savanoriai buvo mokinami jaunimo dienų himno judesių. Vėliau kun. Mindaugas Kučinskas atkeliavęs net iš Panevėžio vyskupijos dalinosi mintimis remdamasis jaunimo dienų temą: „Kur jūsų lobis ten ir jūsų širdis“, kad kiekvienas iš tarnaujančių galėtų dar kartą įsigilinti į savo širdies lobį. Po šokių ir katechezių jaunimas buvo paskirstytas į darbo grupeles pagal sritis, kuriose savanoriaus per pačias jaunimo dienas. LJD savanorius sudaro daug įvairių komandų: maitinimo, tvarkos ir cirkuliacijos, medijos, liturgijos, teminių užsiėmimų ir kitos. Kiekvienas norintis tarnauti turėjo galimybę rinktis, kuriai sričiai priklausyti. Šeštadienio popietę jaunimas buvo kviečiamas į maldą už jaunimo dienas ir Alytaus miestą. Vyko adoracija ir šlovinimas. Dienos programa pabaigta liaudiškais šokiais ir grupės „Čiutyta“ iš Kaišiadorių koncertu. Sekmadienio rytas pradėtas šv. Mišiomis. Vėliau vyko paskutiniai aptarimai grupelėse ir svarbiausios informacijos paskelbimas.

Nors ir vykstant įtemptai programai, kur kiekviena dalis yra svarbi, nebuvo pamiršta kurti džiaugsmingą ir linksmą nuotaiką. Šv. Benedikto gimnazijoje nuolat skambėjo muzika, bendravimo klegesys ir jaunimo balsai. Programą vedė savanorių koordinatoriai – Vytautas ir Gediminas.

Taigi, savanoriai jau pasirengę priimti daugiau nei 5000 jaunimo iš visos Lietuvos, kurie į Alytų atkeliaus birželio 27d. švęsti didžiausios Lietuvoje šventės jaunimui – Lietuvos jaunimo dienų. Susitikime Alytuje!

LJD informacija

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt