Taizé: Berlyne susirinks 30 tūkstančių jaunuolių
 
 Kasmet Taizé bendruomenės organizuojamas Europos jaunimo susitikimas pirmą kartą vyks Berlyne 2011 m. gruodžio 28 d.– 2012 m. sausio 1 d. Apie 30 tūkstančių jaunuolių iš visos Europos ir kitų žemynų žengs dar vieną „Pasitikėjimo piligrimystės žemėje“ žingsnį. Tai jau 34-asis Europos susitikimas (paskutinieji susitikimai vyko Briuselyje, Poznanėje ir Roterdame), ir jis yra rengiamas katalikų ir protestantų bažnyčių ir Berlyno mero kvietimu.

Penkias dienas Vokietijos sostinė trumpam pavirs Europos jaunimo kryžkele ir vieningos Europos simboliu. Berlyno susitikimas vyksta tuo metu, kai Europai reikia naujo gyvybės gurkšnio ir kai daugelis žmonių abejoja Europos solidarumo pagrindais ir ribomis. Taizé bendruomenės prioras brolis Aloisas Berlyno susitikimo dalyvius kvies eiti prie tikėjimo šaltinių, kartu ieškant būdų įveikti šiandienos Bažnyčios bei visuomenės išsisklaidymą ir susiskaldymą.

Siekiant prisidėti prie Taizé bendruomenės humanitarinės pagalbos Šiaurės Korėjai projekto, susitikime dalyvaujančio jaunimo prašoma atsivežti į Berlyną įvairių medicinos priemonių ir vaistų, kurie vėliau bus išsiuntinėti po Korėjos kaimų ligonines ir klinikas.

Pagrindinę susitikimo programos dalį sudaro tris kartus per dieną vykstančios pamaldos. Ryte dalyvaujama parapijos (iš viso 150 parapijų) pamaldose, per pietus ir vakare – Berlyno parodų patalpose vykstančiose pamaldose. Vakarinių pamaldų metu brolis Aloisas pateiks trumpą apmąstymą. Šeimose apsigyvenę jaunieji dalyviai ryte susitikinės su vietos parapijos krikščionimis, kartu ieškodami vilties ženklų savo aplinkoje. Po pietų jie dalyvaus užsiėmimuose apie Tikėjimo šaltinius ir įsipareigojimą tarnauti vieni kitiems. Bus nagrinėjamos įvairios temos: dvasinės, socialinės, politinės, ekonominės, meninės ir t.t. Pavyzdžiui Reichstage (Bundestage) jaunimas galės su Vokietijos parlamentarais kalbėtis tema „Link teisingesnio pasaulio. Mūsų kaip piliečių atsakomybė". Taip pat planuojamas susitikimas su Berlyno žydų bendruomene ir apsilankymas didžiojoje mečetėje.

Su išsamia Berlyno susitikimo programa ir brolio Aloiso dalyviams rašomu atviru laišku bus galima susipažinti gruodžio vidury.

Ruošdamasis Berlyno susitikimui, visos Europos jaunimas buriasi į pasiruošimo grupeles. Registruotis galima iki lapkričio pabaigos. Prisidėdami prie pasiruošimo, lapkričio 21 d. – gruodžio 4 d. į Lietuvą atvyksta savanoriai iš Taizé – vienas iš Belgijos, kitas iš Vokietijos– susitikti ir kartu melstis su jaunimu mokyklose, krikščioniškose organizacijose ir parapijose.

„Pasitikėjimo piligrimystę žemėje" prieš trisdešimt metų pradėjo Taizé bendruomenės įkūrėjas brolis Roger, siekdamas paskatinti jaunus žmones būti taikos, pasitikėjimo ir susitaikymo nešėjais savo aplinkoje. Rytų Berlyne jis lankėsi 1986 m., likus trejiems metams iki Berlyno sienos griuvimo. Į susitikimą su juo susirinko šeši tūkstančiai jaunuolių iš Rytų Vokietijos. Kad pamaldos miesto katalikų katedroje ir protestantų bažnyčioje galėtų vykti vienu metu, reikėjo gauti Rytų Vokietijos komunistų valdžios leidimą. Leidimas buvo suteiktas su sąlyga, kad nedalyvaus jaunimas iš vakarų. Tie laikai jau baigėsi, ir Berlynas dabar simbolizuoja tiek Vokietijos, tiek visos Europos susivienijimą..


2011 m. lapkričio 18 d.

Communauté de Taizé
71250 Taizé, France
Tel. +33 385 50 30 30

Taizé - Europäisches Jugendtreffen
Max-Brunnow-Strasse 4, D- 10369 Berlin
Tél. 030-609 859 505, 01522 2 555 667

media@taize.fr
http://www.taize.fr  
 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt