Nuo rugpjūčio 25 d. paroda „Mano Šeima“ Kaune
 
 

KVIETIMAS pdf

Paroda-pilietinė akcija „Mano šeima“ veikia Architektų namuose (Vilniaus g.22) iki rugsėjo 8 d.,
kasdien nuo 11 iki 18 val., savaitgaliais – nuo 11 iki 15 val.
Oficialus pristatymas vyks rugsėjo 4 d., 16 val.

Parodoje pristatomos žinomų Lietuvos fotografų nuotraukos šeimos tema ir fotografijos iš mūsų albumų. Jos pristato ir laimingas, ir nelaimingas, pilnas ir nepilnas šeimas, liudija kartų ryšio, įsipareigojimo vienas kitam, namų reikšmę žmogui.

Jūs esate taip pat kviečiami dalyvauti šioje parodoje-akcijoje! Tai labai paprasta – tereikia atsinešti savo šeimos nuotraukas, įamžinusias jums mielus veidus, įsimintinas akimirkas. Šios fotografijos papildytų parodos ekspoziciją. Jei norėsite, jūsų nuotraukos galės keliauti su paroda toliau, kol pasieks Lietuvos Seimą.


--------------------------------------------------------------------------------

PARODA-PILIETINĖ AKCIJA „MANO ŠEIMA“ JAU KAUNE

Paroda „Mano šeima“ yra pilietinė akcija, kuria siekiama viešai priminti šeimos reikšmę žmogaus ir visuomenės gyvenime. Sumanymas rengti parodą kilo reaguojant į pastaruoju metu žiniasklaidoje kilusią aštrią polemiką dėl šeimos sampratos. Rengėjai – įvairių pažiūrų Lietuvos piliečiai – nutarė, kad jų įnašas į diskusiją galėtų būti visuomenės pagrindą sudarančios šeimos atvaizdas, sukurtas atvertus šeimos albumų puslapius. Pasitelkus keletą profesionalių fotografų, pritariančių parodos sumanymui, išplėstas parodos estetinis matmuo.

Akcijos iniciatoriai pasirinko fotografiją – didžiausiu paveikumu išsiskiriančią vaizdinės kūrybos sritį. Populiariausia, šiuolaikiniam žmogui prieinamiausia atvaizdo rūšis – fotoportretas – fiksuoja tikrovės formas ir pavidalus, žadindamas prisiminimus ir išgyvenimus. Jie iškyla nepaisant atvaizdų estetikos ir kokybės. Todėl šioje parodoje sugyvena ir meninė, ir buitinė fotografija. Maža to – drauge eksponuojamos profesionalų ir mėgėjų nuotraukos papildo bei praturtina vienos kitas. Šis derinys byloja, kad šeimos tema persmelkia visą mūsų kasdienybę. Kita vertus, šeima visada buvo meno objektas, suteikė impulsą ir pagrindą daugybei puikių kūrinių, apibendrinusių, sureikšminusių ir į visuotinės vertybės rangą pakylėjusių individualią patirtį.

Parodoje pristatomi profesionalių fotografų Arūno Baltėno, Sauliaus Paukščio, Romualdo Požerskio, Artūro Valiaugos, Romualdo Rakausko sukurti šeimyniniai portretai parinkti taip, kad liudytų šeimos gyvenimo įvairovę. Teminę paletę dar labiau išplečia vestuvinės fotografijos, kelias kartas suvienijusių susitikimų, taip pat – netekčių, nelaimių paženklintų šeimų nuotraukos iš akcijos dalyvių asmeninių albumų. Ekspozicijos visuma akivaizdžiai liudija – kiekvienam iš mūsų be galo svarbus savosios šeimos atvaizdas, primenantis brangiausius veidus ir nepakeičiamas buvimo drauge akimirkas. Taip atskleista temos aspektų gausa skatina susimąstyti, koks sudėtingas, trapus, o sykiu stiprus darinys yra šeima. Ekspozicija akivaizdžiai parodo, kad šeimos gyvenimas nėra banalus, tad nebūtina ieškoti ekstremalių atvejų, siekiant įtikinti, koks jis įdomus ir prasmingas. Kartu paroda provokuoja klausimą, kodėl šeimos temai tenka taip mažai vietos šiuolaikinės Lietuvos meno erdvėse.



Paroda-pilietinė akcija „Mano šeima“ keliauja aplink Lietuvą. Gegužės pradžioje ji veikė Vilniuje, gegužės pabaigoje buvo atidaryta Kretingoje, iš Kretingos nukeliavo į Telšius, po to – į Plungę. Iš Kauno persikels į Šiluvą, kur bus eksponuojama didžiųjų Šilinės atlaidų savaitę. Po to laukia Šiauliai, Klaipėda, kiti miestai, miesteliai, kaimai.

Baigti parodą-akciją numatome 2007 m. gegužį ar birželį per Vilniaus savivaldybės kuruojamą šeimos mėnesį, kurio renginiai vyksta tarp Motinos ir Tėvo dienų. Tikimės, kad Seime surengta baigiamoji ekspozicija paskatins rimčiau apsvarstyti šeimos problemas ir šalies įstatymų leidėjus.

Jei nesate abejingi, dalyvaukite akcijoje! Juk tik nuo mūsų pačių priklauso, kokia bus šeima, kokie būsime mes patys, pagaliau, kokia bus mūsų valstybė. Lietuvos Konstitucijoje įrašyti žodžiai, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas turi gilią prasmę, bet ar jie išliks mūsų šalies tikrove?



Parodą globoja Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija

Parodą-akciją Kaune remia UAB „Nematekas“

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt