Kovo ARTUMA: ar galima pasišvęsti?
 
 

Saulė jau po truputį šaltos žiemos triūsus pargriauti bando ir vakarai jau nebe žiemiškai ilgi, todėl lauke norisi pabūti ir spindulius gaudyti. Bet po malonaus pasivaikščiojimo ar prieš dar malonesnį nakties poilsį paimkime į rankas kovo „Artumą“. Gavėnios kelionę eikime kartu su pal. Jurgiu Matulaičiu apmąstydami Kryžiaus kelio stotis ir ne tik. Taip pat dirstelėkime į save pačius suklusdami, ar galime šiandien įgyvendinti savąjį pašaukimą ir pasišvęsti, pal. Jurgio žodžiais tariant, „pilnai“ ir „visiškai“?

Kaip rašo ses. Viktorija Plečkaitytė MVS, tereikia ryžtis atiduoti save visą be jokių arba…, bet…, jeigu… Kad svarbiausia yra nuoširdžiai ir visiškai atsiduoti – ar tai būtų vienuolystė, ar kunigystė, ar tėvystė, ar žmonių gydymas, ar meilė gamtai, byloja ir tėvas Antanas Saulaitis SJ. Jis, be kita ko, kviečia darsyk susimąstyti, koks yra bendras visų Bažnyčios narių pašaukimas, o atsakymą „pasufleruoja“ kun. Artūro Kazlausko kovo kalendoriaus apžvalga.

Antanas Gailius atkreipia dėmesį, kad pašaukimo sąvoka vis dažniau suvokiama kaip pomėgis ar polinkis kažką dirbti/veikti, pamirštant jos kilmę, jog visuomet esame pašaukiami, o ne patys „pasišaukiam“. Tai liudija ir kun. Danieliaus Dikevičiaus žvilgsnis į Evangeliją, kai Jėzus pakviečia mokinius tapti „žmonių žvejais“.

Nedrįstantiems atsiliepti į foniniais garsais neretai maskuojamą savąjį pašaukimą – padrąsinantis liudijimas jaunimo skiltyje, kaip įsiklausę ir pradėję eiti savo keliu tapsime laimingi ir vaisingi. Toks pašaukimas gali būti ir kasdienis mūsų darbas – šitaip teigia psichologė Zita Vasiliauskaitė, siūlanti toli nesidairyti, o atradus savąjį kelią išdrįsti juo eiti. Jau atradusiems save šeimoje – popiežiškoji katechezė apie Dievo meilės logiką šeimoje. „Artuma“ vis stengiasi padrąsinti ir patarti vaikų auklėjimo klausimais, žinodama, jog būti tėvais nelengvas kelias, o būti gerais tėvais – tai ir visai sunkus. Tad kovo numeryje skaitykite apie paslaptingąją paauglystę ir gana paprastus, bet neretai apgaulingus ir nepastebimus paauglių vargus...

„Artuma“ ir toliau siekia skaitytojus supažindinti su nūdienos Bažnyčios aktualijomis, tad greta įprastų apžvalgų rasite ir ką tik lietuviškai išleisto Kanonų teisės kodekso pristatymą. Taip pat – Tomo Vilucko straipsnį, giliau supažindinantį su nuolatinio diakono pašaukimu ir tarnyste. Nepamirštos ir šeimos politikos aktualijos – juk netrukus ketinama teikti Seimui siūlymą papildyti Konstituciją, aiškiau susiejantį šeimos ir santuokos sąvokas.

Tačiau atradę sau aktualius tekstus pašaukimo ir pasišventimo tema ar svarbiausias aktualijas, nemeskime „Artumos“ į šalį, verčiau atsikvėpkime skaitydami knygų apžvalgą, sveikatos patarimus, Vandos Ibianskos akimirkas iš gyvenimo, pasakojimą apie didvyrę Emiliją Pliaterytę, įkvėpusią ne tik sukilėlius, bet ir menininkus.

Po to – pasveikinkim vieni kitus su Kovo 11-ąja! Džiugių 22-ųjų Lietuvos Laisvės ir Nepriklausomybės metų! Juk esame pašaukti būti laisvi ir laimingi, tad tikimės, kad ir ARTUMA kažkam padės šiame kelyje.

Julija Jokubauskienė

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt