Vilkaviškio vyskupijos Lectio divina maldos grupių susitikimas
 
 

Rugpjūčio 29 dieną Vilkaviškio vyskupijos pastoracijos centre Marijampolėje vyko Vilkaviškio vyskupijoje veikiančių Lectio divina maldos grupių vadovų ir dalyvių metinis susitikimas. Jame dalyvavo grupės iš Garliavos, Prienų, Alytaus, Marijampolės, Ąžuolų Būdos, Kybartų ir Aukštosios Panemunės.

Susitikimas pradėtas meditacija pagal Šventąjį Raštą, apmąstant druskos ir šviesos prasmę; vėliau per keletą žaidimų visi susipažino. Po to vienas šios iniciatyvos koordinatorių kun. Rytis Baltrušaitis pristatė išsamią dienos programą kviesdamas atvirai bendrauti, artimiau susipažinti. Darbas grupėse dalyviams padėjo labiau pažinti vieniems kitus ir atsakyti į klausimus, kodėl atėjau į Lectio divina grupę savo parapijoje, kokie džiaugsmai ir sunkumai lydi. Ir darbo aptarimas bendrame rate padėjo suvokti, kad daugumoje parapijų yra tos pačios problemos, kurios kartais tampa iššūkiais naujoms iniciatyvoms ir pasauliečių aktyvesniam įsitraukimui į krikščionišką gyvenimą bendruomenėje.

Eucharistijos šventimui vadovavo vyskupas Rimantas Norvila, homilijoje pasidalinęs mintimis iš 2008 metais Romoje vykusio pasaulinio vyskupų Sinodo, skirto Dievo žodžiui. Ganytojas akcentavo dalykus, kurie tiesiogiai susiję su Šventuoju Raštu bei lectio divina maldos būdu. Homilijoje išsakytos mintys buvo akstinas pasidalyti asmeninėmis patirtimis pietų metu.

Po pietų šokti bendruomeninei šokiai padėjo pralinksmėti, atgauti nuotaiką bei tapo puikiu pavyzdžiu, kaip krikščionys drauge būdami moka ir gali linksmintis. Tarp atskirų šokių buvo pateiktos užduotys, susijusios su Biblija ir šventaisiais.

Konferencijos – mąstymo metu įžvalgomis dalijosi Alytaus Šv. Angelų Sargų parapijos vikaras kun. Vytautas Mazirskas. Dvasininkas apžvelgdamas visą išganymo istoriją susirinkusiuosius ragino ieškoti savęs Dievo tautos istorijoje ir jos nueitame kelyje. Savo mokymą kunigas užbaigė Dievo žodžio skaitovus paragindamas savo parapijose būti aktyvius vykdant šią tarnystę. Išgirstas mąstymas buvo tarsi įvadas į dar vieną darbą grupėse, kur seminaro dalyviai gilinosi į apreiškimo Marijai situaciją ir bandė įvardyti ją lydėjusius jausmus bei parašyti „Marijos dienoraštį“, kuris vėliau buvo skaitomas visiems kartu susirinkus.

Lectio divina maldos grupių vadovai atskiroje darbo grupėje analizavo praeitų metų patirtį, akcentuodami žmonių gilesnį domėjimąsi Šventuoju Raštu bei dvasiniais dalykais. Taip pat aptarė ateinančių metų programą bei įvairius organizacinius klausimus.

Po įspūdžių ir stiprinančio bendravimo kupinos dienos, skaitant Evangelijos pagal Matą ištrauką (Mt 5, 13–16), visi gavo po maišelį druskos bei degančią žvakę ir mąstė apie savo konkrečią misiją šiame pasaulyje. Susitikimas baigtas Viešpaties išmokyta malda.

Kun. Rytis Baltrušaitis

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt