Paskaitų ciklo „LIETUVOS DAILĖS ISTORIJOS ESKIZAI“ tvarkaraštis 2010 metais
 
 

Šiuo metu paskaitos tebevyksta tik Vilniuje.

Edukacinis projektas
„LIETUVOS DAILĖS ISTORIJOS ESKIZAI“

2010 m. sausis – birželis, rugsėjis – lapkritis

Lietuvos dailės istorikų draugija jau penktus metus tęsia edukacinį projektą „Lietuvos dailės istorijos eskizai“ ir kviečia į paskaitas šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Alytuje, Anykščiuose, Birštone ir Utenoje

Lietuvos dailės istorikų draugija maloniai kviečia visus besidominčius Lietuvos kultūra, dailės istorija bei paveldo aktualijomis į viešųjų paskaitų ciklą „Lietuvos dailės istorijos eskizai”. Šių paskaitų tikslas - parodyti pastaraisiais metais ypač aktyvių Lietuvos dailės tyrinėjimų gausius mokslinius atradimus. Kad šie atradimai nebūtų „vartojami“ vien tik siaurame mokslininkų rate, paskaitų ciklo skaitovai - profesionalūs dailės istorikai, pasirengę populiariai pristatyti savo darbo rezultatus. Todėl „Lietuvos dailės istorijos eskizuose“ bus ne chronologiškai dėstoma Lietuvos dailės istorijos raida, bet aptariami patys naujausi, įdomūs ir aktualūs tyrinėjimai.

Tikimės, kad gausiai iliustruotos paskaitos padės atskleisti išsamesnį ir pilnesnį Lietuvos visuomenės ir kultūros savitumą, kultūrinės sanklodos ir meno kaitą įvairiais istoriniais laikotarpiais, paskatins geriau ir giliau pažinti Lietuvos kultūros vertybes.

VILNIUS (visos anotacijos DOC)

Bažnytinio paveldo muziejuje
Šv. Mykolo g. 9
Paskaitos pradžia 17.00 val.

 
 
   
 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt