Vasario 13 d. 17.30 val. lietuviškojo Kanonų teisės kodekso leidimo pristatymas Lietuvos mokslų akademijoje. Numatoma tiesioginė renginio transliacija internetu
 
 

2012 m. vasario 13 d. 17.30 val. Lietuvos mokslų akademijoje
(Vilnius, Gedimino pr. 3) vyks

lietuviškojo Kanonų teisės kodekso leidimo pristatymas

Renginyje kalbės: Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, Konstitucinio teismo teisėja Ramutė Ruškytė, Lietuviškojo vertimo redakcinės komisijos pirmininkas J. E. Vyskupas Gintaras Grušas.

Renginio metu bus pristatytas pirmasis lietuviškas Kanonų teisės kodekso leidimas. Šventojo Sosto ir Lietuvos Respublikos sutartyje Dėl santykių tarp Katalikų Bažnyčios ir Valstybės teisinių aspektų ir Lietuvos įstatymuose numatyta, jog Bažnyčia tvarkosi pagal Kanonų Teisę. Maža to, Valstybė pripažįsta tuos kanoninius aktus ir Bažnytinio Tribunolo (teismo) sprendimus, kurie sukelia civilinius padarinius – bažnytinių juridinių asmenų steigimą, tikybos mokytojų skyrimą, santuoką, jos paskelbimą negaliojančia ir kt. Taigi tam tikrais atvejais ir tam tikra apimtimi Kanonų teisės kodeksas (lot. Codex Iuris Canonici) Lietuvoje veikia ir yra taikomas drauge su Valstybės teise. Todėl jo vertimas į lietuvių kalbą yra svarbus ne tik Bažnyčiai, bet ir Lietuvos teisininkų bendruomenei, studentijai, valstybės institucijoms.

Lietuvos Vyskupų Konferencijos sekretoriatas

Dėmesio!

Įėjimas tik su kvietimais.

Visus kitus kviečiame renginį stebėti internetu – iš LMA salės vyks tiesioginė transliacija. Nuorodą į transliacijos puslapį skelbsime KATALIKAI.LT aktualijose.

 
 
   
 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt