Marijonų gimnazijos abiturientai buvo nepralenkiami
 
 

Savo tautos ir valstybės pažinimas padeda geriau suvokti šiandieninės Lietuvos politinio, ekonominio, socialinio ir kultūrinio gyvenimo vyksmą bei kaitą. O istorijos išmanymas leidžia giliau pajusti savo ryšį su praeitimi.

2011- ieji – Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių atminimo metai, todėl asociacija „Sūduvos kultūros fondas“ rugsėjo 13 d. Marijampolėje organizavo šiai progai skirtą konkursą-viktoriną gimnazistams (atvirą pilietinio ugdymo pamoką) pasipriešinimo istorijos tema BŪK MANO BROLIS. Konkurse dalyvavo ir mūsų gimnazijos abiturientai .

Konkurso tikslas – ugdyti jaunosios kartos patriotiškumą, skatinti domėtis savo tautos ir gyvenamosios vietovės istorija, ugdyti jaunimo suvokimą apie praeities ir ateities bendrumą, pilietinę savimonę.

Vertinimo kriterijai buvo griežti , tačiau atsakymų tikslumu, išsamumu, detalumu itin pasižymėjo ir buvo nepralenkiami IV a klasės gimnazistai Linas Braukyla ir Matas Kadusauskas. Jie apdovanoti kelione į Briuselį, į Europarlamentą. Juos ruošusiai mokyt. Laimai Grinkienei įteikta Padėka.

Visiems viktorinos-konkurso dalyviams buvo įteikti rėmėjų prizai. Konkursas vyko Marijampolės dramos teatre.

Sveikiname abiturientus ir jų mokytoją !

Levita Kiverienė

 
 
   
 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt