Lietuvos katalikiškų mokyklų šventė Šiluvoje
 
 

2009 m. birželio 13 d. Nacionalinė katalikiškųjų mokyklų asociacija surengė Lietuvos katalikiškų mokyklų šventę Šiluvoje. Į ją susirinko apie penkiolikos mokyklų atstovai, kurie dieną pradėjo žygiu iš Katauskių į Šiluvą, vidurdienį drauge dalyvavo šv. Mišiose, o po jų vaišinosi bei bendravo agapėje. Dieną vainikavo aštuonių mokyklų kolektyvų pasirodymai: Kauno darželio-mokyklos „Šviesa“, Šiaulių t. B. Andruškos pradinės mokyklos, VšĮ Kauno Julijanavos, VšĮ Kauno J. Urbšio, VšĮ Kauno šv. Mato, Vilniaus „Versmės“ bei Kauno „Vyturio“ vidurinių mokyklų, taip pat VšĮ Panevėžio M. Rimkevičaitės technologinės mokyklos. Renginį vedė VšĮ Jėzuitų gimnazijos moksleivė Gabrielė Dambrauskaitė.

Mokiniai giesmėmis bei šokiais džiugino ne tik vieni kitus, bet ir Kauno arkivyskupą metropolitą S. Tamkevičių SJ, kuris savo dalyvavimu pagerbė NKMA surengtą šventę.

Lietuvos katalikiškųjų mokyklų bendruomenė Šiluvoje drauge dėkojo Viešpačiui už praėjusius mokslo metus ir džiaugsmingai pasitiko vasaros atostogas.

NKMA informacija

 
 
   
 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt