Jubiliejinėje „Ad Fontes“ savaitėje – rekordinis dalyvių skaičius
 
 Pranešimas spaudai
2011 07 22

Kražiuose kitą savaitę prasidedanti jau dešimtoji grigališkojo choralo ir Bažnyčios tradicijos akademija „Ad Fontes“ sulaukė didelio Lietuvos jaunimo ir akademinės bendruomenės dėmesio. Vilniaus universiteto kartu su partneriais rengiamoje jubiliejinėje vasaros akademijoje užsiregistravo virš 120 dalyvių. Dešimtą kartą vyksiančiai akademijai „Ad Fontes“ Popiežius Benediktas XVI šiais metais suteikė Apaštalinį Palaiminimą.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštijos edukaciniame ir politiniame centre Kražiuose vyksiančios „Ad Fontes“ savaitės metu dalyviai ne tik lavins grigališkojo choralo giedojimo įgūdžius, bet ir klausys paskaitų apie lotyniškąją Romos katalikų liturgiją, jos teologiją, o taip pat apie Europos krikščioniškąją savastį bei jos nukrikščioninimo pasekmes.

„Žvelgdami į šios studijų savaitės gyvavimo istoriją, džiaugiamės, kad bręsta ir toliau skleidžiasi jos veikla. Kasmet į Kražius atvyksta vis daugiau dalyvių. Studijų savaitės organizatoriai siekia gilinti „Ad fontes“ dalyvių savižiną, ugdyti jų katalikiškumą, asmens orumą bei pilietinę savigarbą. Šiuometinį „Ad Fontes“ jubiliejų pagerbs ir daug garbių svečių iš paties Vatikano. Džiaugiamės, kad prie šio tikslo prisideda iškilios asmenybės”, - teigia studijų savaitės akademinis vadovas muzikologas Jonas Vilimas.

„Ad Fontes“ dalyviai klausys įdomių ir naudingų paskaitų. Lotyniškųjų šv. Mišių teologiją pristatys svečias kun. Williamas Barkeris iš Romos; grigališkojo choralo fenomenologiją aptars vienas žymiausių pasaulyje grigališkojo choralo meistrų prof. Eugeen Liven d’Abelardo iš Olandijos. „Ad Fontes“ dalyviai taip pat išgirs Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius Vytauto Radžvilo paskaitą apie Europos nukrikščioninimą ir jo pasekmes šiandienai.

Jubiliejinės „Ad Fontes“ studijų savaitės svečias – kunigas Uwe Michaelis Langas, kuris yra Šventojo Sosto Dieviškojo kulto ir Sakramentų disciplinos kongregacijos bei Šventojo Tėvo liturginių celebracijų tarnybos konsultantas. Kauno Arkivyskupijoje piligrimystės centre Šiluvoje tėvas Uwe Lang aukos šv. Mišias, taip pat skaitys paskaitą „Bažnyčios liturgija ir Benediktas XVI“. Toks didelis Šventojo Sosto dėmesys šiam Lietuvoje vykstančiam projektui yra išskirtinis reiškinys

„Ad Fontes“ akademiją karūnuos svečias iš Vatikano aukos iškilmingąsias šv. Mišias pagal ekstraordinarinę Romos rito formą Šiaulių katedroje rugpjūčio 7 d.. Jose giedos visi „Ad Fontes“ dalyviai ir choras „Aidija“ (vad. Romualdas Gražinis). Po šv. Mišių įvyks „Ad Fontes“ meistriškumo kurso dalyvių koncertas Šiaulių katedroje. Studijų savaitės organizatoriai dėkoja šio koncerto rėmėjams Šiaulių pramonininkų asociacijai, Lietuvos kultūros ministerijai, atviros visuomenės institutui „Pagalbos fondas“ Lietuvoje.

Daugiau informacijos:
Paulius Stonis
„Ad fontes“ akademijos komunikacijos vadovas
+37060087641
paulius.stonis@gmail.com  
 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt