Linkuvoje prasideda garsieji Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidai
 
 Šiandien prasidėjo garsieji Linkuvos atlaidai, kasmet sutraukiantys minias žmonių iš visos Lietuvos. Šiais metais jie vyks liepos 15 – 18 dienomis, kartu su Linkuvos miesto 510 metų jubiliejaus ir Žalgirio mūšio 600 metų minėjimo šventėmis, kurių programose numatytos muzikinės pramogos, sporto varžybos bei įvairios linksmybės Linkuvos miesto svečiams ir gyventojams vaikams.

Nedideliame miestelyje Pakruojo rajone, turinčiame per 1700 gyventojų, kaip ir kasmet liepos mėnesį šventinis šurmulys – tradicinės šventės proga į Linkuvą sugužės tūkstančiai maldininkų ir miesto svečių.

Kaip teigia Linkuvos seniūnė Kazimiera Bacevičienė, Švenčiausios Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidai ir Linkuvos miesto šventė – itin laukiama visų gyventojų, jai kruopščiai rengiamasi visus metus. „Šventinę nuotaiką kuriame visi vieningai – puošiasi ir atskiri namai, gatvės, ir įstaigos, džiugina gėlių kompozicijos vazose ir balkonuose, miestelis kaip niekad išgražėja, tiesiog skendi gėlėse. Žinoma, šventinės programos įgyvendinimas nebūtų įmanomas be rėmėjų skirtų lėšų. Tad, nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems, o ypač mūsų kasmetiniams rėmėjams - bendrovei „Saerimner“, prie šventės programos prisidėjusiems keliatūkstantine suma“, - pasakoja K. Bacevičienė.

Šiais metais šventiniai renginiai prasidės nuo Linkuvos senosios regulos karmelitų ordino vienuolyno istorijos apžvalgos. Bus galima išvysti senas nuotraukas, brėžinius, nacionalinės kultūros premijos laureato Mikalojaus Povilo Vilučio kūrinių parodą, kurią pristatytas ir ves menotyrininkas Stasys Latonas. Paroda veiks Linkuvos vienuolyne.

Šeštadienį vyks gatvės krepšinio 3 x2 varžybos, taip pat galiūnų svarsčių kilnojimo bei svarsčio rovimo viena varžybos. Pastarosios bus skirtos Žalgirio mūšio 600 metų ir Linkuvos 510 metų jubiliejams paminėti – galiūnai vieną kartą kels svarsčius 600, o kitą – 510 kartų. Taip pat vyks virvės traukimo, šaškių ir šachmatų, BMX dviračių varžybos.

Finaliniame renginyje trečius metus iš eilės bus teikiamos nominacijos asmenims, labiausiai nusipelniusiems Linkuvos regionui – apdovanojimus atsiims vietiniai šviesuoliai, novatoriškų idėjų puoselėtojai, aplinkosauga ir Linkuvos gyventojų užimtumu besirūpinantys žmonės. Apdovanojimą atsiims ir nuolatinis Linkuvos atlaidų rėmėjas UAB „Saerimner“.

„Kiekvienai metais džiaugiamės galimybe apdovanoti Linkuvos iškiliausiuosius. Nominacijos tenka ne tik žmonėms, bet ir įmonėms, aktyviai remiančioms vietinės bendruomenės iniciatyvas. O tokių šiais metais padaugėjo. Žinoma, daugiausiai paros, kaip ir kiekvienais metais esame gavę iš vietoje veikiančios bendrovės „Saerimner“. Dėka jų šiais metais krizės nejaučiame“, - tvirtina Linkuvos seniūnė.

Sekmadienį renginių bus ne ką mažiau. Po rytinių Šv. Mišių prasidės Linkuvos seniūnijos bendruomenių ir klubų gėlių kilimų audimas. Hiphopo stiliaus šokius pristatys šokių studijų grupės iš Lietuvos, į savo pasirodymus įtraukiančios gatvės šokio, breiko elementų. Vėliau vyks Šv. Mišios, kurias aukos Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, po jų – futbolo varžybos Linkuva – Pakruojis. Po varžybų prasidės šventinis koncertas, kuriame dalyvaus grupė 16 HZ, atlikėja Mia, publiką taip pat džiugins Irūna ir Marius Jampolskis bei Latvijos pučiamųjų koncertas iš Skaistkalnės.

Renginio metu taip pat koncertuos rajono saviveiklininkai: vaikų folkloro ansamblis ,,Ratinėls“, Linkuvos kultūros centro folkloro ansamblis ,,Linkava“ šokėjai, vyrų choras ,,Šiaurys“ bei daugelis kitų.

Daugiau informacijos:
Kazimiera Bacevičienė
Seniūnė
Linkuvos seniūnija
(8 421) 60 337
8 698 33 824
 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt