Jaunimas nekantriai laukia LJD
 
 Likus vos kelioms dienoms iki didžiojo susitikimo, pakalbinome LJD dalyvius.

Dvyliktokė Ieva, abiturientės Raminta, Rūta, Jūratė ir dar keliolika merginų iš Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijos šiemet pirmą kartą dalyvaus LJD. Per tikybos pamoką gimnazistės pažiūrėjo dokumentinį filmą apie LJD. Po to ilgai apie jį galvojo, ne vieną dieną svarstė, kol galiausiai nusprendė pačios viską patirti.

Pirmoji susidomėjo Ieva. Ji ėmė ieškoti bendraminčių. Ieškojo ir greitai surado, nes dauguma mačiusiųjų filmą apie LJD patyliukais audė tą pačią mintį – dalyvauti. Organizuoti kelionę Ievai padėjo Vilma ir kunigas Marius iš Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centro, Ignalinos parapijos kunigas Deimantas. Šie žmonės susitikdavo su vidiškiečiais per tikybos pamokas.

Ko tikisi jauni žmonės, iš pirmųjų jų gyvenime LJD? Piligriminės kelionės? Šėlsmo? Dvasingos bendrystės? Su kuo jie susitiks Panevėžyje? Gimnazistės atviros: „Nors ir netūnome visą laiką namuose, vis viena smagu ištrūkti iš Vidiškių. Ir LJD džiaugiamės turbūt lygiai kaip ir tie vaikai iš kaimo, tuoj aplankysiantys „Akropolį“, - šypsojosi vidiškietės.

Merginos kalbėjo, kad dega nekantrumu pabūti su kitais jaunais ir tikinčiais bendraminčiais: „Yra svarbu būti kartu. Tai sustiprina tikėjime. Padrąsina. Provincijos bažnyčioje jaunas žmogus vyresniųjų palydimas dažniau ne džiugiu, o smalsiu ir įtariu žvilgsniu“, - sakė merginos.

Vidiškietės mano, kad LJD galės tapti gera proga išmokti nesidrovėti savo tikėjimo.

Ukmergės dekanato jaunimas taip pat nekantraudami laukia Lietuvos Jaunimo dienų Panevėžyje. Lietuvos jaunimo dienos – jiems ne naujiena! Iš jų būrelio nemaža dalis jau yra dalyvavę jaunimo dienose Klaipėdoje bei Šiauliuose, todėl jie yra iš anksto pasiruošę šiai kelionei. 38 jaunieji piligrimai supranta, ko važiuoja ir kas jų laukia.

„Kiekvienam iš mūsų tai didžiulė šventė sieloje ir širdye, pabūti kartu vieniems su kitais, su Kristumi, susirasti bendraminčių, melstis kartu ir šlovinti Viešpatį“, - sakė į Panevėžį su jaunimu atvykti besirengianti Inga Adomavičiūtė. Kasmėnesiniai pasiruošimai su skaitymais ir diskusijomis padėjo ukmergiškiams labiau pasiruošti susitikimui. Jaunimas susirinkdavo maldai ir apmąstymams dekanato centre, o gyventatys labiau nuo dekanato nutolusiose parapijose – savo parapijos salėse. „Smagu, kad dekanas mus palaiko ir turėdamas laiko užsuka į mūsų pasiruošimo programos užsiėmimus. Keli žmogučiai pasisiūlė būti savanoriais per LJD bei dalyvauja savanorių pasiruošimo komandoje“, - džiaugėsi Inga.

Piligrimai patenkinti, kad programoje bus nemažai teminių užsiėmimų grupelėse. Dėl gausos jiems net sunku apsispręsti, į kuriuos eiti. Keli Ukmergės „delegacijos“ nariai Lietuvos Jaunimo dienose dalyvaus pirmą kartą, tad vyresnieji žada padėti draugams kiek galėdami: palaikyti juos maldoje ir būti kartu, kad jiems ši šventė paliktų neišdildomą įspūdį. „Kai Viešpats kartu su mumis – nebaisu irtis į gilumą, kai jis su mumis, esame saugūs ir smagūs, pilni malonių! Ačiū, Tau Viešpatie, už šią nuostabią mūsų laukiančią šventę!” – dėkojo grupės vadovė Inga Adomavičiūtė.

LJD savanorė Ieva Čičelytė iš Ignalinos ir
Ukmergės dekanato jaunimo grupelės vadovė Inga Adomavičiūtė
 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt