Apdovanoti gyvybės kultūros puoselėtojai
 
 

Sekmadienį, 2016 m. balandžio 24 dieną Lietuvos mokslų akademijoje įvyko Gyvybės apdovanojimai, skirti pagerbti labiausiai prie gyvybės kultūros puoselėjimo prisidėjusius žmones, iniciatyvas ar organizacijas. Apdovanojimai kasmet įteikiami Pasaulinę gyvybės dieną, kuri Lietuvoje minima nuo 1998 m.

Gyvybės apdovanojimų, kuriuos kasmet organizuoja žurnalas „Ateitis“, portalas „Bernardinai.lt“ ir Marijos radijas, tikslas – pastebėti gyvenimą ir viltį teikiančius žmones, papasakoti apie jų iniciatyvas, pasidalinti šviesiais, viltingais darbais su visuomene ir priminti, kad kiekvienas žmogus yra vertybė.

Šventinio renginio metu įteiktos aštuonios nominacijos, kurių laimėtojus buvo patikėta išrinkti autoritetingai, iš organizatorių, praėjusių metų laimėtojų ir mokslininkų sudarytai komisijai.

Už šeimos stiprinimą apdovanotas VšĮ „Šeimų universitetas“, kurio veikla yra orientuota į šeimos puoselėjimą, sutuoktinių tarpusavio santykių stiprinimą, atskleidžiant santuokos grožį ir prasmę.

Už gyvybei palankų verslą apdovanota UAB „Plungės baldai“ ir jos vadovas Kęstutis Buividas. Įmonė ne tik siekia pelno, įdarbina žmones ir kuria darbo vietas, tačiau aktyviai dalyvauja socialinėje veikloje.

Už profesinį pasiryžimą puoselėti gyvybės kultūrą pagerbta gydytoja akušerė-ginekologė dr. Daiva Bartkevičienė, kuri yra pasakiusi, kad tos pačios rankos, kurios priima gyvybę, negali jos žudyti. Ši gydytoja griežtai pasisako prieš abortų darymą ir nuo jo yra atkalbėjusi ne vieną moterį. Tai – tvirtas profesionalios ir vertybiškai tvirtos daktarės apsisprendimas, kuris profesiniame kelyje šiandien kartais gali būti ir nepatogi kliūtis.

Už pagalbą suabejojusiems gyvenimo prasmingumu apdovanota organizacija „Artimiems“. Organizuodama savitarpio pagalbos grupes didžiuosiuose Lietuvos miestuose, teikia emocinę pagalbą nusižudžiusiųjų artimiesiems, kurie dažnai, praradę artimą žmogų, atsiduria išbandymų reikalaujančiose gyvenimo kryžkelėse.

Už palankios aplinkos gimdyvei ir vaikui kūrimą apdovanota panevėžietė Ramutė Varnaitė, priėmusi viena globoti keturis mirusios sesers mažamečius vaikus, kurie šiandien ją vadina mama.

Už dvasinę ir fizinę pagalbą silpnesniam gyvybės statulėlė skirta bendruomenei „Betzata“, kurios namuose savanoriai gyvena su kartu su proto negalią turinčiais žmonėmis kaip didelė šeima – kartu dalijasi kasdienybės džiaugsmais ir rūpesčiais, stengiamasi, kad neįgalūs asmenys taptų kuo savarankiškesni, galėtų išreikšti savo gebėjimus, savo norus.

Už jaunimo ugdymą atsakingam požiūriui į gyvybę įvertintas jaunimo judėjimas „Esi vertas daugiau“, užsiimantis vaikinų ir merginų lytiškumo ugdymu. Judėjimas jau sugebėjo pasiekti tūkstančius Lietuvos moksleivių, nes jaunų žmonių kalbėjimas jaunimui apie lytiškumą leidžia sukurti betarpišką ryšį.

Už ilgametį indėlį gyvybės kultūros puoselėjimui pagerbtas kardiologas prof. Arvydas Šeškevičius. Paliatyviosios medicinos Lietuvoje pradininko teigimu, nė vienas šiuo būdu slaugomas net ir labai sunkus ligonis nenorėjo greitesnės mirties, todėl profesorius griežtai pasisako prieš eutanaziją.

Gyvybės apdovanojimus globoja Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, pagrindinis mecenatas – Europos Parlamento narys Algirdas Saudargas. Šių metų apdovanojimus parėmė neįgaliuosius darbinanti įmonė „BSS Grupė“ ir Lietuvos Kolumbo riteriai.

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt