Kovo 19-ąją – Šv. Juozapo, Švč. Mergelės Marijos sužadėtinio iškilmės dieną – Lietuvoje veiklą pradėjo katalikiška pažinčių svetainė internete
 
 

Dievas tarė: „...negera žmogui būti vienam...“
(Pr 2, 18) ir atsirado
kitoLink.lt – katalikiška pažinčių svetainė

Kovo 19-ąją – Šv. Juozapo, Švč. Mergelės Marijos sužadėtinio iškilmės dieną – Lietuvoje veiklą pradeda katalikiška pažinčių svetainė internete kitoLink.lt!

Ar tikrai tokios svetainės reikia katalikams? Kodėl jiems neužtenka jau egzistuojančių „pasaulietinių“? Kita vertus, ar padoru katalikui ieškotis poros internetu? Nors iš tiesų bažnyčiose matome daug vienužių, tačiau gal jie turėtų labiau melstis ir Dievu pasitikėti, kad susirastų savo antrąją pusę, o ne internete naršyti?.. Tačiau prieš dešimtmetį vienoje katalikų vyskupijoje Austrijoje buvo pradėta įgyvendinti mintis – sukurti bendravimo erdvę internete, kur galėtų susipažinti vieniši katalikai. Taip gimė katalikiška pažinčių svetainė KathTreff.org, veikianti vokiškai kalbančiame regione (apima Austriją, Vokietiją, Šveicariją) ir dabar turinti daugiau kaip 8 tūkst. registruotų narių. Prieš porą metų ši iniciatyva ėmė sėkmingai plisti kitose Europos. Ir štai šiais metais – mūsų Tėvynėje, kovo 19 d. 19 val. – startuoja kitoLink.lt!

Beje, netgi popiežiaus emerito Benedikto XVI tėvai susipažino per skelbimą laikraštyje, kuris buvo tarsi vienužių, ieškančių poros, tinklapio pirmtakas. 1920 m. liepos 11 d. ponas Josephas Ratzingeris vyresnysis Altetingo moterų dienraštyje įdėjo šį mažą skelbimą: „Vidutinis tarnautojas, nevedęs, katalikas, 43 metų, norėtų su gera katalike mergina, nepriekaištingos praeities, kuri mokėtų virti, taip pat siūti, pageidautinas kraitis, bet tai ne sąlyga, kuo greičiau susižadėti.“ Ir jau tų pačių metų lapkričio 9 d. Josephas vedė Mariją!

Svetainės KathTreff.org įkūrėja teisininkė bei teologė dr. Gudrun Kugler pažymi, kad: „sutuoktinio paieška internetu šiandien neabejotinai tampa tendencija. Pvz., Vokietijoje kas antras vienužis yra kurios nors pažinčių svetainės narys, o trečdalį laiko jie praleidžia internete. Tad šie duomenys mums parodo, kaip svarbu turėti tokią internetinę platformą krikščionims.“ Tai įrodo ir sėkminga Austrų svetainės KathTreff.org veikla – ją liudija šimtai laimingų porų, suradusių vienas kitą dėka šios pažinčių svetainės.

Lietuva šiuo atžvilgiu atrodo tinkama dirva – čia save katalikais laiko daugiau nei trys ketvirtadaliai gyventojų ir, nepaisant to, kad tikėjimą savo kasdieniame gyvenime praktikuojančiųjų skaičius gerokai mažesnis, tačiau šeimos vertybės, kuriomis šie žmonės gyvenime siekia vadovautis, yra iš esmės tos pačios. Be to, ir dvasininkai paliudija, ir „plika akimi“ galima pamatyti, kiek daug mūsų bažnyčiose vienišų pakankamai jauno amžiaus žmonių.

„Bendras tikėjimas sukuria tvirtą pamatą“ – sakė pal. Motina Teresė iš Kalkutos, – „o šeima, kuri kartu meldžiasi, išlieka vieninga – tarp sąmoningų tikinčių porų išsiskyrusiųjų skaičius yra gerokai mažesnis. Be to, apsilankę pažinčių svetainėje kitoLink.lt netruksite įsitikinti, kad tai yra vieta, kur susitinka gilūs, sąmoningi ir patrauklūs žmonės su rimtais ketinimais“, – įsitikinusi dr. G. Kugler.

Lietuvoje katalikiška pažinčių svetainė kitoLink.lt įkurta keleto tokios svetainės reikalingumu įsitikinusių šeimų iniciatyva. KitoLink.lt – tai Austrijoje veikiančios organizacijos KathTreff.org franšizės partneris. Jos administravimu rūpinasi Jurgita ir Vytautas Saliniai – penkis vaikus auginanti katalikų ateitininkų šeima: „Tai, kad gyvendami šeimoje mes kartu dalinamės ir tikėjimu, mums teikia daug džiaugsmo, nes tai stiprina mūsų ryšį. Patys būdami laimingi šeimoje norime, kad tokį džiaugsmą patirtų kuo daugiau žmonių“. Jie įsitikinę: „kitoLink.lt bei renginiai, kuriuos organizuosime šioje svetainėje užsiregistravusiems žmonėms, pagausins laimingų santuokų Lietuvoje“.

KitoLink.lt – katalikiška, patikima, patraukli ir moderni bendravimo erdvė, užtikrinanti, kad nuo pat pradžios daug dalykų tarp tų, kurie čia susitinka, yra bendrų – ženkliai palengvins susipažinimą ir bendravimą, padės lengviau vieniems kitus pasiekti gyvenant tiek miestuose, miesteliuose ar provincijoje, tiek ir esantiems už Lietuvos. Paties vartotojo susikurtas vardas ir svetainės suteikta pašto dėžutė leis dalyviams saugiai bendrauti. Tapus registruotu svetainės nariu bus galima matyti kitų dalyvių profilius, atlikti paiešką pagal pasirinktus kriterijus, savo nuožiūra užmegzti kontaktą, diskutuoti forume, sužinoti apie vykstančius renginius bei patiems apie juos paskelbti. Kasdienės svetainės priežiūros užtikrinimas leis suteikti tinkamą platformą ieškantiems rimtų santykių. Pirmiems dviem šimtams užsiregistravusių dovanojama nemokama 3 mėnesių narystė (narystės mokestis svetainėje bus 15 eurų trims mėnesiams arba 30 eurų metams).

Išsamiau: Jurgita Salinienė, jurgita@kitolink.lt , 8 615 24674, Vytautas Salinis, info@kitolink.lt , 8 612 22979.

www.kitoLink.lt įkurta bendradarbiaujant su Europoje veikiančiomis katalikiškomis pažinčių svetainėmis, siekiant padėti susipažinti katalikams vienužiams Lietuvoje (ir už jos ribų), ieškantiems savo gyvenimo išrinktojo, norintiems dalytis tikėjimu ir vertybėmis!

Lietuvos Katalikų Bažnyčios vyskupai pritaria šiai iniciatyvai ir ją laimina.

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt