Balandžio 24 d., sekmadienį, Vilniuje bus apdovanoti gyvybės kultūros puoselėtojai
 
 

Šį sekmadienį, balandžio 24 d. Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijos salėje įvyks Gyvybės apdovanojimai, skirti paminėti Pasaulinę gyvybės dieną ir pagerbti prie gyvybės kultūros puoselėjimo labiausiai prisidėjusius asmenis, organizacijas bei iniciatyvas. „Gyvybės apdovanojimai“ primena, kad svarbiausias mūsų visuomenę apibūdinantis kriterijus nėra materialinės gėrybės ar galia, o tai, kaip mes sugebame rūpintis labiausiai pažeidžiamais žmonėmis“, – sako Bernardinai.lt vyr. redaktorius Donatas Puslys.

Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu bus įteiktos simbolinės gyvybės lašo formos statulėlės aštuonių skirtingų nominacijų laimėtojams, tarp kurių – „Už šeimos stiprinimą“, „Už fizinę ir dvasinę pagalbą silpnesniam“, „Už gyvybei palankų verslą“, „Už profesinį pasiryžimą puoselėti gyvybės kultūrą“ ir kt.

„Šių apdovanojimų nominacijų įvairovė praplečia mūsų suvokimą apie gyvybės kultūrą, jos plotį ir gylį. „Gyvybės apdovanojimai“ yra reikšmingi, nes daugeliui pažįstamoje situacijoje, kai rankos nusvyra ir energija išblėsta, darbų pastebėjimas ir įvertinimas tampa puikiu paskatinimu tolimesnei veiklai“, – mintimis dalijasi Jolanta ir Algimantas Ramonai, kurių šeima 2014 metais buvo apdovanota „Už šeimos ir gyvybės vertybių puoselėjimo pavyzdį visuomenei“.

Anot organizatorių, apdovanojimų tikslas – padėkoti tiems, kurie nelieka abejingi, ištiesia pagalbos ranką silpnesniam, gyvena ne tik dėl savęs, tačiau taip pat ir padrąsinti mūsų visuomenę sekti šiais šviesiais pavyzdžiais. „Vertindami pagal socialinius rodiklius, apsižvalgę pamatytume daug nereikalingų žmonių. Lengva kaltinti visuomenę, bet viduje kyla klausimas: o ką aš darau, kad pasaulis būtų gražesnis?..“, – teigia aktorė Dalia Michelevičiūtė, šių metų apdovanojimų komisijos narė ir ceremonijos vedėja.

Iškilminga ceremonija vyks Lietuvos mokslų akademijos salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius), balandžio 24 d. 17 val. Muzikinius kūrinius atliks Lietuvos operos solistas Vytautas Juozapaitis, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios choras „Melika“ ir kt. Renginys nemokamas, atviras visuomenei.

Tarp 2014 m. ir 2015 m. apdovanotųjų – žurnalistė Edita Mildažytė, teisininkas Vygantas Malinauskas, kun. Kęstutis Dvareckas, Jaunimo linija, Krizinio nėštumo centras, LRT žurnalistas Simonas Bendžius ir kt.

Apdovanojimus organizuoja žurnalas „Ateitis“, interneto dienraštis Bernardinai.lt ir Marijos radijas. Renginio globėjas Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, mecenatas – Europos parlamento narys Algirdas Saudargas. Šiais metais apdovanojimus remia: UAB „BSS“ grupė, Kolumbo riteriai, UAB Media Traffic.

Tel. nr. pasiteiravimui: +370 653 40381 (Rasa), +370 644 85319 (Marija)

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt