Tarpseminarinis krepšinio turnyras Vilniuje
 
 

Spalio 23 d. Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijoje įvyko tarpseminarinis krepšinio turnyras.

Jau daug metų Vilniaus seminarijoje yra organizuojama sporto šventė į kurią suvažiuoja Kauno, Telšių ir Rygos seminarijų klierikų komandos. Iki 2008 metų buvo organizuojamas krepšinio turnyras, kurį tais metais pakeitė futbolas, organizuotas Rygoje, o vėliau tinklinis. Šiais metais buvo vėl sugrįžta prie krepšinio. Ši viena populiariausių sporto šakų Lietuvoje, seminaristams yra daugiau nei tik žaidimas – tai visų pirma galimybė susitikti, užmegzti draugystės ryšius, pabendrauti prikartu pasimelsti.

Sporto šventė prasidėjo šv. Mišiomis lotynų kalba, kurioms vadovavo Rygos seminarijos rektorius kun. Pauls Klavinš (Pauls Kļaviņš).

Po pusryčių visi šventės dalyviai susirinko seminarijos sporto salėje turnyro atidarymo ceremonijai, kurioje visus pasveikino šios šventės organizatoriai, Vilniaus seminarijos sporto ministrai Egidijus Tubelis ir Aleksandras Gaičauskas, cituodami popiežių Benediktą XVI, kuris sporto svarbą nusako tokiais žodžiais: „Su užsidegimu ir moraliniu dėmesingumu praktikuojamas sportas ypatingai jaunimui yra sveikų varžybų, fizinio ugdymo, žmogiškų ir dvasinių vertybių mokykla bei asmeninio augimo priemone.“ Jie visiems linkėjo atkaklios kovos, pergalės džiaugsmo ir iškovotų prizų, tampant nugalėtojais ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir visose kovose, kurios dar laukia ateityje.

Vilniaus kunigų seminarijos rektorius kun. Žydrūnas Vabuolas turnyro atidarymo kalboje visus dalyvius kvietė rungtyniauti dvasinėse rungtynėse, kuriuose tikslas ne sau pelnyti taškus, bet į „priešininkų“ krepšį įmesti kuo daugiau dvasinės vertės taškų, tuo būdu juos praturtinant.

Po rektoriaus kalbos kiekvienai komandai buvo įteikta atminimo dovana – nuotraukų koliažas, kuriame atsispindi paskutiniųjų penkių tarpseminarinių krepšinio turnyrų akimirkos. Prieš pradedant krepšinio rungtynes seminarijos rektorius kunigas Žydrūnas Vabuolas simboliniu kamuolio metimu atidarė turnyrą.

Krepšinio varžybos vyko dviem etapais. Iki pietų visos komandos sužaidė tarpusavio rungtynes, o popiet vyko finalinės kovos. Prieš mažąjį ir didelį finalą dar buvo surengtas tritaškių konkursas, kuriame nepralenkiamas buvo Vilniaus seminarijos komandos žaidėjas klierikas Stanislav Valiukevič. Įtemptose finalinėse rungtynėse pergalę iškovojo ir po kelių metų pertraukos tarpseminarinio krepšinio turnyro nugalėtoja tapo Vilniaus seminarijos komanda. Laimėtojams nusileido Telšių seminaristai, treti liko kauniečiai, o svečiai iš Latvijos užėmė ketvirtą vietą. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo Kauno seminarijos auklėtinis Paulius Kontrimas. Apdovanojimų ceremonijos metų pirmosios trys komandos buvo apdovanotos taurėmis, o ketvirtą vietą užėmusiai Rygos komandai buvo įteiktas tortas. Turnyras buvo užbaigtas „Salve Regina“ giesme ir Vilniaus seminarijos rektoriaus kun. Žydrūno Vabuolo palaiminimu, o viską vainikavo bendra nuotrauka.

Klr. Robertas Moisevič

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt