Vilkaviškio vyskupijos šeimų šventė Alytuje
 
 

Iš visos Vilkaviškio vyskupijos į Alytų gausiai susirinkusios katalikiškos šeimos sausio 6 d. buvo įsuktos į turiningą Šeimų šventės programos sūkurį. Tradicinį ketvirtąjį Vilkaviškio vyskupijos šeimų susibūrimą šiemet buvo patikėta organizuoti Alytaus dekanatui.

Trijų Karalių dieną rengiama kasmetė Vilkaviškio vyskupijos šeimų šventė prasidėjo Šv. Angelų Sargų bažnyčioje šv. Mišiomis, kurias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Vėliau šventės dalyviai persikėlę į Alytaus miesto teatrą žiūrėjo ir vertino keliaujančią fotografijų parodą „Mano šeima“.

Krikščioniškoms šeimoms gerų palaikančių žodžių negailėjo Alytaus miesto meras Vytautas Kirkliauskas, Alytaus rajono merės patarėjas Juozas Pilvelis, Alytaus apskrities viršininko pavaduotoja Onutė Balevičiūtė, renginyje dalyvavę politikai, verslininkai, valdininkai. Šeimų šventės sveikinimo dainą sukūrė ir atliko Danutės ir Henriko Janukaičių trijų kartų šeimyna. Alytiškis V. Daunaravičius su žmona Zita pasidžiaugė, kad kasmet vyskupijos šeimų šventė vyksta vis didesnėje salėje, ir tai liudija, jog gražus krikščioniškas pašaukimas mūsų šeimose plečiasi ir tvirtėja.

Įdomiai ir taikliai apie šių dienų tėvų bei vaikų tarpusavio bendravimo santykius konferencijoje „Pašaukimas šeimai“ kalbėjo brolis pranciškonas Gediminas Numgaudis OFM. Lektorius, remdamasis paprastomis buities detalėmis, atskleidė skaudžius artimų žmonių ryšių pažeidimus bei išsakė svarbiausius mūsų gyvenime dalykus – žmogaus vertę ir tikėjimą. Pasak pranešėjo, tėvai kartais jau nėra tėvais savo vaikams, o tik pasidaro savotiškais rėmėjais, tenkinančiais visus savo atžalų pageidavimus. Kaip pavyzdį paminėjo atvejį, kai tėtis savo sūnui nori parduotuvėje surasti tokį žaislą, kuris jį užimtų visą dieną, ir vaikas savo tėvui netrukdytų. Brolis pranciškonas tikino, kad jau net parduotuvės direktorius prasitarė, jog jie neprekiauja… tėvais.

Konferencijoje atskirą programą vaikams ir paaugliams parengė ir pristatė Vilkaviškio vyskupijos Sielovados centro referentė sesuo Daiva Staskevičiūtė bei jai talkinę vyskupijos savanoriai. Šventę šokiais bei dzūkiškomis dainomis įsiūbavo Alytaus dainų ir šokių ansamblis “Tarškutis”. Agapės metu koncertavo Alytaus diksilendas. Į namus kiekvienas šventės dalyvis, net ir Vilkaviškio vyskupas, išsivežė Trijų Karalių dovaną – iš popieriaus sulankstytą laivelį, kurio simbolinę prasmę kiekvienam buvo palikta suprasti savaip.

Šeimų šventės organizatorius – Alytaus dekanas Arūnas Užupis, visų svečių veiduose pastebėjęs ramybę ir šilumą, šiuos turtus ragino puoselėti ir burti daugiau bendruomenių, kurti kuo daugiau stabilių šeimų.

„Bažnyčios žinios“
katalikai.lt

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt