Šiaulių vyskupijos jaunimo diena
 
 

Gegužės 16 d. Šiaulių vyskupijos jaunimo centras sukvietė į jaunimo dieną tema „Ateikite ir pamatysite“ (Jn 1, 39). Į Šiaulių vyskupijos jaunimo dieną susirinko apie 400 jaunų žmonių iš penkių vyskupijos dekanatų. Pirmoji susitikimo vieta – Šiaulių katedros šventorius, kur visus registravo ir dalyvio pasus dalino savanoriai. Šventė prasidėjo Kristaus prisikėlimo šventimu. Šventąsias Mišias 11 val. aukojo ir pamokslą sakė Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Aukos liturgiją atnašomis praturtino dekanatų atstovai. Radviliškio jaunimas atnešė žaislus skirtus vaikų dienos centrui. Joniškio jaunimo žvakidė ir žvakė skleis Kristaus šviesą Jaunimo centre. Pakruojo jaunimas Šeimos centrui skyrė gėlių vazoną. Kelmės jaunuoliai dovanojo kryžių, kuris bus pastatytas Kryžių kalne kaip auka už gyvenimo dovaną. Šiaulių jaunimas ir vaikai savo ganytojui atnešė piešinius kaip pasaulio vizijos paveikslus. Duoną ir vyną prie altoriaus atnešė Šiaulių vyskupijos klierikai. Tarpusavio vienybę liudijo ir šv. Mišių metu giedojęs jungtinis Šiaulių vyskupijos choras, šiai dienai subūręs net keturiasdešimt narių. Po šv. Mišių ganytojo vedama iškilminga procesija ėjo į Šiaulių miesto kultūros centrą. Čia atidarymui vadovavo jaunimo centro savanoris Gediminas Krūmas. Šventę pradėjo vaikų muzikinė studija Rokoko, vadovaujama Rasos Kauneckaitės. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis pasidžiaugė susirinkusiu jaunimu ir užtikrino, kad „Viešpats suteikia laisvę, dovanoja džiaugsmą, duoda gyvybę – dėl to verta gyventi“.

Šiaulių vyskupijos jaunimo centro kapelionas kunigas Tadas Rudys kvietė atidžiau pažiūrėti į save, į esantį šalia. „Kiekvienas iš mūsų anksčiau ar vėliau atėjome, pamatėme ir širdis suvirpėjo, nes jeigu nuoširdžiai priimi Jį į širdį, turi pasikeisti“,– sakė kapelionas. Šiaulių miesto meras Vytautas Juškus sakė, kad nepaprastai džiaugiasi susirinkusiu jaunimu. Seimo narys Algimantas Salamakinas teigė įsitikinęs, kad Šiauliuose yra nuostabaus jaunimo, kuris nėra apatiškas, todėl gali būti pavyzdžiu visiems.

Kalbas puošė įvairių kolektyvų pasirodymai. Šiaulių vyskupijos Šeimos centro jaunimo studija rodė linksmąsias Biblijos istorijas. Radviliškio švenčiausios Mergelės Marijos parapijos jaunimo choro programa suteikė galimybę pamatyti, kaip jaunimas šlovina Dievą rankos judesiu, kojos dėjimu, žvilgsniu iš širdies į širdį. Vadaktų katalikiškas jaunimas rodė susimąstyti kviečiančias inscenizacijas pagal Bruno Ferrero pasakojimus. Dar labiau suartėti, pažinti vienas kitą skatino teminiai užsiėmimai. Buvo pasiūlytos penkios darbo grupės: šlovinimas su pranciškoniškuoju jaunimu ir broliu pranciškonu Gediminu Numgaudžiu; dokumentinio Rono Frickes filmo „Baraka“ žiūrėjimas; susitikimas su Šiaulių vyskupijos klierikais; skautų parengtas kliūčių ruožas mėgstantiems sportuoti; ir piešimas ant laiptų, vedančių nuo katedros prie „Auksinio berniuko“.

Intensyvi veikla sužadino apetitą. Kareiviška koše bei arbata vaišino Linkaičių arsenalo kariai. Apie dvidešimt karių į jaunimo dienas atvyko kartu su Šiaulių įgulos karo kapelionu kun. Tomu Reiniu. Pasirūpinę išalkusiais jaunimo dienų dalyviais, kariai pasiliko vakaro koncerte. Grojo ir giedojo šiuolaikinė grupė „Spirit“ iš Kuršėnų, bei jaunimo numylėtiniai – Linas ir Simona.
Po koncerto beliko atsisveikinti, tačiau tuo viskas nesibaigė. Jaunimo dienos dalyviai buvo pakviesti į kitų metų vasaros pradžioje Klaipėdoje vyksiančias Lietuvos jaunimo dienas.

Inese Ratnikaitė

„Bažnyčios žinios“
katalikai.lt

 
 
   

jubiliejus2025.katalikai.lt

Kauno Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapija 
atsinaujino

Senųjų Trakų vienuolynas 
atsinaujino

Užsienio lietuvių sielovada 
atsinaujino

kaunoarkikatedra.lt 
atsinaujino

sventumolink.lt

kaisiadoriuvyskupija.lt 
atsinaujino

PAVELDAS.katalikai.lt 
Lietuvos krikščioniškasis paveldas

MALDYNAS.katalikai.lt

jaunimodienos.lt 
PJD2023

Virtualus „LKB kronikos“ kelias

jonopauliausparapija.lt 
atsinaujino Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos www

krekenavosbazilika.lt 
atsinaujino

tikejimasirsviesa.lt 
„Tikėjimo ir šviesos“ bendruomenė atnaujino www

žuvelė.lt 
Ruklos parapijos evangelizacinis projektas

teofilius.lt 
atsinaujino

kronikosfondas.lt 
atsinaujino

sinodas.katalikai.lt 
Sinodinis kelias Lietuvoje

Šv. Juozapo metai

misijos.katalikai.lt

vievioparapija.lt

www.teofiliauskelias.lt

trakubazilika.lt 
atsinaujino

ausrosvartai.lt 
atsinaujino

www.kelione.org 
Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“

Lietuvos Caritas 
atsinaujino

Kauno arkivyskupijos Caritas 
atsinaujino

bernardinai.lt 
atsinaujino

vilniauskalvarijos.lt 
atsinaujino

elektrenuparapija.lt 
atsinaujino

LK.katalikai.lt 
papildyta

KATEKIZMAS.LT 
atnaujinta ir papildyta

krikscioniskifilmai.lt

Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje 
atsinaujino

kapucinai.net 
atsinaujino

Paminklai negimusiems kūdikiams

katalikuleidiniai.lt 
atsinaujino

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugija

 
     
© 1998-2002, 2003-2005, 2006-2020 Katalikų interneto tarnyba, info@kit.lt